KIKNEK AJÁNLJUK?

Ezt a speciális felmérő és korrekciós csomagot a futás rajongóinak állítottuk össze annak érdekében, hogy biztonságosan és hatékonyan űzhessék a kedvenc hobbijukat, mivel felmérések alapján a futók 50%-a megsérül minden évben.

MIÉRT SZÜKSÉGES?

Napjainkban az egyik legnépszerűbb mozgásforma a futás, mivel általánosságban azt gondoljuk, hogy ez a legegyszerűbb módja annak, hogy fittebbek legyünk vagy beinduljon a fogyás, nem beszélve arról, hogy a hosszú távú és terepfutó versenyek is egyre nagyobb rajongótábornak örvendenek.

Sokan nincsenek tisztában azonban azzal, hogy a futás mekkora terhelést jelent a keringési és mozgásszervi rendszerre egyaránt. Minden egyes futólépésnél a testsúlyunk 3-5x-ének a rezgés/rengés csillapításáért leginkább a boka - és térdízületek a felelősek, tehát érdemes belegondolnunk, hogy ez mekkora igénybevételt jelent, kiváltképpen túlsúly esetén.

Észre sem vesszük, hogy egy feszült munkanapon a környezeti hatások miatt folyamatosan hiperventillálunk, amely hatására a szervezetünkben stressz-állapot jön létre.

Ezek után azt gondolnánk, hogy egy magas intenzitású futással a feszültséget levezetve a szervezetünk kiegyensúlyozott állapotba kerül, pedig csak tovább fokozzuk a stressz-szintünket, amely hosszú távú hatása kimerültséget, túlterhelést és fáradásos sérüléseket okozhat, valamint a hatékony zsírégetést is megakadályozza. Egy túl feszes kötőszövet, egy nem eléggé mobil ízület vagy akár egy nem megfelelő stabilitási pont a kinetikus láncunkban már olyan megváltozott mozgásmintára kényszeríti a testünket, amely idővel fájdalmas tünetekhez vezethet.

FUSS, HA TUDSZ!

Ez a felmérő és korrekciós csomag biztosítja, hogy a futás összes pozitív hatását képesek legyünk kihasználni, illetve a benne rejlő veszélyek kockázatát minimalizáljuk.

Időtartam / edzés:

90 + 90 perc