KIKNEK AJÁNLJUK?

Ezt a több szintből álló csomagot kifejezetten hivatásos és amatőr sportolók számára fejlesztettük ki, függetlenül attól, hogy panaszmentesek-e, küzdenek-e mozgásszervi problémákkal illetve sérülés utáni rehabilitációra van-e szükségük.

MIÉRT SZÜKSÉGES?

A csomag elsődleges célja, hogy fényt derítsen az esetleges hiányosságokra, illetve felmérje a túlterhelés és a sérülés kockázatának lehetőségét, ezért elengedhetetlen meghatározni, hogy az alapvető mozgáskompetencia milyen módon és mértékben változott a sportág speciális terhelésének hatására (diszfunkciók, aszimmetriák, fájdalmak).

Annak érdekében, hogy egy teljes körű képet kapjunk a sportoló aktuális állapotáról, a mozgáskompetencia felmérésen túl nagy hangsúlyt fektetünk egy úgynevezett nyugalmi mérésre, amely során a központi idegrendszer és a keringési rendszer pillanatnyi állapotát vizsgáljuk.

A kapott eredmények kielemzése lehetővé teszi, hogy meghatározzuk a stressz-szintet, a kimerültség mértéket, a mentális terhelhetőség és a kognitív kapacitás állapotát valamint az anyagcsere működés általános hatékonyságát.

A különböző eredmények függvényében a felmérő protokoll határozza meg, hogy a vizsgálat második szintjén szükség van-e további, speciális mozgásszervi fájdalmakkal kapcsolatos vizsgálatokra vagy rátérhetünk az úgynevezett funkcionális kapacitás felmérésre.

A felmérés harmadik szintjén a személyre szabott edzésprogram összeállításához sportág specifikumtól függetlenül nélkülözhetetlen az általános erő, robbanékonyság és állóképesség tesztelése is,

valamit nagy hangsúlyt fektetünk a regenerációs képesség vizsgálatára, ami a mindennapos adaptáció optimalizálásában kulcsfontosságú szerepet tölt be.

Időtartam

180 perc