KIKNEK AJÁNLJUK?

Ezt a csomagot kifejezetten sportklubok számára ajánljuk, annak érdekében, hogy pontos képet kapjanak sportolóik aktuális állapotáról. A felkészülési időszakok megkezdése előtt nagy segítséget nyújt a klub szakmai stábja számára ez a több szintből álló, sportágspecifikumtól független diagnosztikai csomag, ami lehetővé teszi a sportoló általános fizikai felkészültségének, terhelhetőségének és sérülékenységi kockázatának meghatározását, majd ezek alapján intervenciós csoportokba való rendezését.

MIÉRT SZÜKSÉGES?

Elsődleges célja, hogy fényt derítsen az esetleges hiányosságokra, illetve felmérje a túlterhelés és a sérülés kockázatának lehetőségét, ezért elengedhetetlen meghatározni, hogy az alapvető mozgáskompetencia milyen módon és mértékben változott a sportág speciális terhelésének hatására (diszfunkciók, aszimmetriák, fájdalmak).

Annak érdekében, hogy egy teljes körű képet kapjunk a sportoló aktuális állapotáról a mozgáskompetencia felmérésen túl, nagy hangsúlyt fektetünk egy úgynevezett nyugalmi mérésre, amely során a központi idegrendszer és a keringési rendszer pillanatnyi állapotát vizsgáljuk.

A különböző eredmények függvényében a felmérő protokoll határozza meg, hogy a vizsgálat második szintjén szükség van-e további speciális mozgásszervi fájdalmakkal kapcsolatos vizsgálatokra, vagy rátérhetünk az úgynevezett funkcionális kapacitás felmérésre.

A felmérés harmadik szintjén a személyre szabott edzésprogram összeállításához sportág specifikumtól függetlenül nélkülözhetetlen

az általános erő, robbanékonyság és állóképesség tesztelése is, valamit nagy hangsúlyt fektetünk a regenerációs képesség vizsgálatára, ami a mindennapos adaptáció optimalizálásában kulcsfontosságú szerepet tölt be.

Annak érdekben, hogy a klub minél könnyebben és hatékonyabban tudja beépíteni ezt a diagnosztikai csomagot a saját programjába, csapatunk a felméréseket előre egyeztetett időpontban a helyszínen végzi.

Időtartam

180 perc